Weer zelfverzekerd en ontspannen wandelen met je prikkelgevoelige hond

Heb jij een overprikkelde of prikkelgevoelige hond? Dan is wandelen met je hond waarschijnlijk een flinke uitdaging. Helemaal als je zelf ook gevoelig bent en gemakkelijk de spanning van je hond overneemt.

Dit kan anders. Ik ga je laten zien hoe ook jij met jouw gevoelige hond weer ontspannen kunt wandelen en weer plezier beleeft tijdens de wandelingen.

Jouw overprikkelde hond: druk, zenuwachtig en geen rust kunnen vinden

Wanneer je dit leest, ben je waarschijnlijk de trotse eigenaar van een prikkelgevoelige of snel overprikkelde hond. Dat is fijn! Want jouw hond voelt jou haarfijn aan. Maar tegelijkertijd kom je ook voor een aantal uitdagingen te staan. 

Tijdens het wandelen kan je hond opeens heel druk gedrag laten zien, erg zenuwachtig doen of misschien wel uitvallen naar andere honden. Je hond is dan onbereikbaar en je krijgt moeilijk of helemaal geen contact, waardoor je niks anders kunt doen dan de lijn goed vasthouden en hopen dat er snel weer wat meer rust is. 

Eenmaal thuis blijft je hond nog lang onrustig. Nu lijkt hij wel aan je vastgeplakt te zitten, want bij alles wat je doet volgt je hond je op de voet. Hij regeert op alle geluiden die hij hoort, is hyperalert en staat continu ‘aan’. Daardoor komt hij moeilijk tot rust en slaapt weinig.   

Jij voelt je regelmatig overrompeld en onzeker door dit gedrag van je hond. Je weet dat je hond zich op deze manier niet lekker in zijn vel voelt, maar je hebt geen idee hoe je dit kunt veranderen. Ook jij voelt je gespannen, gestrest en heel erg moe.

Je hebt het gevoel totaal geen controle te hebben op het gedrag van je hond en doordat je hond zo onbereikbaar is voel je weinig verbinding met je hond. En dat is nu precies waar jij zo naar verlangt: echte verbinding met je hond om samen weer plezier te hebben.

Zo kan het ook: een heerlijk ontspannen wandeling met een rustige hond

Stel je nu eens voor dat je elke dag heerlijk ontspannen wakker wordt. Je verheugt je op de wandeling met je hond. Je drinkt een kopje thee en daarna gaan jullie samen op pad. En zonder erbij na te denken maken jullie een fijne ontspannen wandeling.

Je hond is rustig en jullie hebben samen plezier. Je voelt verbinding met je hond en je hond gedraagt zich rustig waardoor je veel vertrouwen hebt in je hond. Ook jij hebt veel meer zelfvertrouwen er ervaart veel meer ontspanning. Je vindt het heerlijk om eindeloos door de bossen of weilanden te dolen. Samen met je hond.

En bij thuiskomst, zijn jullie beide fris en ontspannen voor de nieuwe dag. Je hond is tevreden en voldaan en zoekt een plekje om de komende uren heerlijk ontspannen te slapen. En jij voelt je vrij om ongestoord en tevreden je eigen plan te trekken.

Samen aan de slag met het Zelfverzekerd en ontspannen wandelen met je hond- traject

Ben je er klaar mee om je zo onzeker, gestrest en beschaamd te voelen door het gedrag van je hond? Wil je weer lekker ontspannen wandelen en plezier hebben met je hond? En weer zelf de controle hebben?

Laten we dan samen aan de slag gaan. In mijn Zelfverzekerd en Ontspannen Wandelen met je Hond- Traject ontdek je stap voor stap wat je hond jou verteld met zijn drukke en zenuwachtige gedrag. Je leert op een andere manier naar je hond kijken en je hond beter begrijpen. 

Vanuit verbinding en vertrouwen herstel je het contact met je hond, zodat je weer zelfverzekerd en met plezier heerlijk ontspannen wandelingen en avonturen beleeft, samen met jouw hond. Want met een ontspannen hond kun jij ook weer lekker ontspannen.

Sisu en ik gaan weer met plezier samen op pad

Mijn naam is Marcella en ik weet uit eigen ervaring hoe het is om zo veel stress te ervaren door het gedrag van je hond. Ik voelde me behoorlijk onzeker en schaamde me geregeld door het gedrag van Sisu, mijn eerste buitenlandse hond. Tijdens onze wandelingen was hij erg onzeker, trok flink aan de riem en was behoorlijk reactief. Ook na de wandelingen was hij thuis erg onrustig en kon moeilijk alleen zijn.  

We trainden veel om heerlijke ontspannen wandelingen samen te maken, maar er ontstond juist alleen maar meer stress, spanning en onrust. Het maakte me steeds onzekerder en het dreef me tot wanhoop.

Tot ik besloot om het helemaal anders aan te pakken. En wat ik tot dan toe voor onmogelijk had gehouden gebeurde. Langzaam maar zeker begon ons vertrouwen in elkaar te groeien, de stress werd steeds minder en maakte steeds meer plaats voor ontspanning. We kregen weer plezier samen en onze wandelingen waren weer fijn.

En nu, zoveel jaren later, terwijl Sisu de leeftijd van 12 jaar heeft bereikt, gaan we er nog elke dag samen op uit tijdens onze dagelijkse wandelingen. Het gaat iets minder snel, maar wel met veel rust, verbinding, nieuwsgierigheid en vertrouwen. Precies zoals ik altijd al hoopte dat het zou zijn.

Hond trekt aan riem

Wil je een betere verbinding met je hond?

Het Zelfverzekerd en Ontspannen Wandelen met je Hond - Traject

Elke relatie is uniek en tijdens het Zelfverzekerd en Ontspannen Wandelen met je Hond- Traject gaan we heel specifiek met de wensen en behoeften van jou en je hond aan de slag. Je leert het gedrag van je hond beter begrijpen, waardoor je zelf weet hoe je kunt bijsturen als dat nodig is. Je leert hoe je blijvend een positief resultaat behaald zonder dat je daar hard voor hoeft te werken. Met als resultaat een hechte band tussen jou en je hond, gebaseerd op wederzijds begrip en vertrouwen. En dat alles tijdens een heerlijke boswandeling in Wageningen-Hoog (Gelderland) of in Goes (Zeeland).

Na het Zelfverzekerd en Ontspannen Wandelen met je Hond- Traject:

Verbinding, vertrouwen en avontuur samen met je hond

Wat anderen over mij zeggen

"Marcella is vriendelijk, rustig en neemt alle tijd. Ze let heel goed op de signalen die de hond geeft."
Een rustige en ontspannen hond met hondenmassage
- Heleen & Tinka -
"Ik ben heel dankbaar voor wat Marcella voor ons heeft betekend. Ze heeft ons geholpen naar meer rust en vertrouwen."
Een rustige en ontspannen hond met hondenmassage
- Marieke & Jet -

Veel gestelde vragen

Ja, in principe kan elke (gezonde) hond meedoen aan de sessie. Is je hond fysiek beperkt laat het me even weten en dan kijken we samen hoe we de sessie ook voor jou en jouw hond passend kunnen maken. 

De beste resultaten worden behaald wanneer je echt toegewijd bent aan het resultaat. De beste resultaten zie ik na 3 sessies. En omdat ik echt wil dat jullie blijvend resultaat boeken, biedt ik het ZOWH- Traject alleen aan in 3 sessies. 

Tijdens het ZOWH- Traject gaan we samen een boswandeling maken. Deze wandeling kun je mooi als vervanging doen voor een van jullie dagelijkse wandelingen. Het kost je waarschijnlijk dus weinig extra tijd.

De oefeningen die je tussen de sessies doet, doe je ook tijdens of als vervanging van jullie dagelijkse wandeling. Ook dit hoeft je weinig extra tijd te kosten.

De ontspanningsoefeningen kun je natuurlijk zo vaak doen als je zelf wilt.

Zeker! Juist voor pups is het een fijne manier om op een ongedwongen en vrije manier de wereld te kunnen ontdekken. En voor jullie samen is het fantastisch om direct een goede basis van wederzijds vertrouwen op te bouwen. Jij en jouw hond hebben hier de rest van zijn/haar leven plezier van.

Het liefst wel. De romp van de hond is het minst kwetsbaar. Draagt de hond een halsband, dan geeft elke spanning die (onbedoeld) op de riem komt te staan druk op de nek van de hond. De nek is bijzonder kwetsbaar en slechts een kleine ruk aan de nek van de hond kan vele lichamelijke en ook mentale klachten bij de hond veroorzaken die grote invloed kunnen hebben op het gedrag en de gezondheid van de hond. Het is daarom belangrijk dat de hond een tuigje draagt dat nergens knelt of schuurt en waarbij de riem op de rug wordt bevestigd. Op deze manier kan de hond zich zo vrij mogelijk bewegen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, laat het me dan even weten.

Jazeker, geen probleem. Geef het voor de sessie even aan, dan neem ik een lange lijn mee die je tijdens de sessie kunt gebruiken. Ik vind het wel belangrijk dat de hond uiteindelijk zo veel mogelijk vrijheid heeft, dus zorg er in de volgende sessies en tussen de sessies door voor dat je een lijn van minimaal 5 meter gebruikt in bosgebieden of weilanden of 3 meter in de stad of drukkere gebieden. 

Ja. In het ZOWH – Traject zet je grote stappen naar verandering. Het ZOWH – Traject biedt geen quick fix, maar wel blijvend resultaat. Omdat er vanuit de basis gewerkt wordt aan jullie relatie zijn alle veranderingen die plaatsvinden blijvend zolang jullie zorg (blijven) dragen voor jullie eigen relatie. Ik begeleid jullie op jullie pad samen. Uiteindelijk doen jullie het samen. 

Je mag wat snoepjes meenemen om een snuffelspelletje te doen met de hond. We gaan echter niet werken met snoepjes/trainers om het gedrag van de hond hond te sturen. Mijn bedoeling met deze sessie is om jou inzicht te geven in de behoefte van jou en de behoefte van jouw hond en hoe jullie daar samen jullie weg in kunnen vinden door samen te communiceren. Snoepjes/ trainers vernauwen de focus van de hond en creëren afhankelijkheid. Je zult juist merken dat je door het opbouwen van een goede relatie en vertrouwensband met je hond deze helemaal niet nodig hebt. Geen gestress en gepruts meer met snoepjes, vieze handen en zakken. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het heel bevrijdend werkt als je niet (meer) afhankelijk bent van snoepjes/trainers.  

Ben je er klaar mee dat je je zo onzeker, gestrest en gespannen voelt tijdens de wandelingen met je hond? Heb je nauwelijks controle over en schaam je je voor het gedrag van je hond? Mis je het plezier met je hond?

Hoe zou het voor je zijn als je weer plezier hebt en geniet van de wandelingen met je hond? Dat je aan 1 blik op elkaar genoeg hebt om elkaar te snappen. Dat je samen elke dag zelfverzekerd en vol vertrouwen op avontuur gaat?

Laten we dan samen aan de slag gaan. In dit traject begeleid ik jou en je hond vanuit de 3 pijlers Vertrouwen, Verbinding en Avontuur stapje voor stapje naar steeds meer wederzijds begrip en vertrouwen. In jezelf én in elkaar. 

Wat gaan we doen?

Controle loslaten, weer vertrouwen op jezelf, werken aan wederzijds begrip en vertrouwen, werken vanuit vrijheid en vertrouwen, observeren, leren, ontdekken, afstemmen, nieuwsgierigheid

Wat is het VVA-Traject niet?

Wat is het VVA Traject wel?

Verbinding, vertrouwen en avontuur samen met je hond

Dit levert het nog meer op:

'Ik merk duidelijk verschil in mijn houding en voel me relaxter'

Dit wil jij toch ook?

Vertrouwen

Van onzekerheid naar vertrouwen en het gevoel weer in controle te zijn

Verbinding

Van niet meer weten wat je moet doen naar elkaar begrijpen met 1 blik

Avontuur

Van moeten naar ontspanning, plezier en vrijheid en samen op avontuur gaan

Tips en inspiratie voor een rustige en ontspannen hond

Na het Vertrouwen-Verbinding-Avontuur - Traject:

Wat starten met een BOS-sessie

Beleef en ontdek samen met je hond

Trekken aan de riem, uitvallen naar andere honden, overmatig blaffen

Elke dag opnieuw die spanning en stress door je hond. Je wordt wakker en de eerste gedachte die voorbij komt is dat je weer een wandeling met je hond moet maken. En wandelen met je hond is geen pretje. Nog voordat je de deur uitgaat sta je al stijf van de spanning. En dan moet de wandeling nog beginnen…

Je checkt of er geen andere honden in zicht zijn wanneer je de deur uitstapt. Want als je hond een andere hond in zicht krijgt, valt hij luid blaffend uit. Je zet je schrap en gooit al je gewicht in de strijd om je staande te kunnen houden. 
Tijdens de wandeling hoop je zo weinig mogelijk mensen tegen te komen. Want ook in het bijzijn van fietsers, hardlopers, wandelaars en soms zelfs auto’s heb je weinig vertrouwen in je hond. Je hond trekt je aan de riem alle kanten op en is nauwelijks te houden.

Als je eindelijk weer thuis bent en de wandeling weer hebt overleefd, blijft je hond nog lang onrustig. Slapen doet hij nauwelijks, want elke keer als hij iets ziet of hoort laat hij dit graag even weten door weer een nieuw blafsalvo. 

Hond trekt aan riem

Stress, spanning, angst en onzekerheid door je hond

Elke dag opnieuw ervaar je die stress, spanning, angst en onzekerheid. Je schaamt je, want je hebt al zo veel verschillende trainingsmethodes toegepast om je hond rustig te krijgen, zonder enig effect. Je hebt geen idee hoe je dit op moet lossen. Je houdt van je hond en je wilt hem voor geen goud missen, maar alleen al het idee dat dit zijn hele leven zo door gaat, maakt je behoorlijk wanhopig.

Zo kan het ook: Een heerlijk ontspannen wandeling met een rustige hond

Zelfverzekerd en ontspannen wandelen met je hond

Stel je nu eens voor dat je elke dag heerlijk ontspannen wakker wordt. Je verheugt je op de wandeling met je hond. Je drinkt een kopje thee en daarna gaan jullie samen op pad. En zonder erbij na te denken maken jullie een fijne ontspannen wandeling.

Je hond is rustig en jullie hebben samen plezier. Je voelt verbinding met je hond en je hond gedraagt zich rustig waardoor je veel vertrouwen hebt in je hond. Ook jij hebt veel meer zelfvertrouwen er ervaart veel meer ontspanning. Je vindt het heerlijk om eindeloos door de bossen of weilanden te dolen. Samen met je hond.

En bij thuiskomst, zijn jullie beide fris en ontspannen voor de nieuwe dag. Je hond is tevreden en voldaan en zoekt een plekje om de komende uren heerlijk ontspannen te slapen. En jij voelt je vrij om ongestoord en tevreden je eigen plan te trekken.

Door het helemaal anders te doen groeide ons vertrouwen in elkaar

Ik ben Marcella en ik weet uit eigen ervaring hoe het is om zo veel stress te ervaren door het gedrag van je hond. Ik schaamde me en voelde me behoorlijk onzeker tijdens de wandelingen. Mijn hond Sisu trok enorm aan de riem en viel geregeld uit naar andere honden. 

We trainden veel om heerlijke ontspannen wandelingen samen te maken, maar er ontstond juist alleen maar meer stress, spanning en onrust. Het maakte me steeds onzekerder en het dreef met tot wanhoop.

Tot ik besloot het roer volledig om te gooien en te stoppen met trainen. En wat ik al die tijd voor onmogelijk had gehouden gebeurde. Beetje bij beetje verdween de stress en de wandelingen werden steeds meer ontspannen. We hadden weer plezier samen en onze onderlinge verbinding en vertrouwen in elkaar groeide. En zo veel jaren later, wandelen we nog steeds elke dag samen met veel ontspanning en plezier. 

Ontspannen wandelen samen met je hond - Zonder training

Aan het moment voordat je hond heftige signalen als blaffen en uitvallen laat zien, is vaak al veel vooraf gegaan. Je hond heeft dan vaak al met hele subtiele signalen laten zien hoe hij zich in een bepaalde situatie voelt en waar hij behoefte aan heeft. Wanneer deze subtiele signalen niet worden opgevangen of worden genegeerd, loopt de stress bij je hond op een gegeven moment zo hard op dat er uiteindelijk geen andere optie meer is dan te kiezen voor de aanval.

Een gelukkige en rustige hond door je hond beter te leren begrijpen

Wanneer je de signalen van je hond gaat herkennen en je je hond dus beter leert begrijpen, kun je steeds sneller en beter inspelen op de behoefte van je hond. Je hond zal minder geneigd zijn grote signalen te laten zien, zal minder stress ervaren en uitval en blafgedrag zullen snel verminderen. Het vertrouwen van je hond in jou groeit, maar andersom groeit ook jou vertrouwen in je hond. Dat betekent niet alleen een gelukkige en rustige hond, maar ook minder ongewenst gedrag of probleemgedag voor jou. 

 
"Ik volg mijn hond meer in de dingen die ze moeilijk vindt i.p.v. samen de confrontatie aan te gaan. We maken mooie stappen samen"
Een goede relatie met je hond opbouwen

Beleef & Ontdek Samen (BOS) met je hond- sessie

Je wilt plezier hebben en genieten samen met je hond. Samen ontspannen wandelingen maken, waarin je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelt en helemaal in control bent. Op dit moment voelt dat verlangen ver weg. Je ervaart stress, spanning, angst en onzekerheid en je weet niet hoe je dit op moet lossen. Zet de eerste stap naar een ontspannen relatie met je hond tijdens een Beleef en Ontdek Samen (BOS)- sessie samen met je hond.

In een 1,5 uur durende Beleef & Ontdek Samen (BOS)- sessie gaan we ontdekken wat er precies gebeurt tijdens jullie wandelingen en waar het mis gaat. We gaan samen het bos in en ik kijk naar de interactie tussen jou en je hond. 

Aan het einde van de sessie koppel ik, onder het genot van een kopje thee, terug wat ik zie en kijken we welke stappen jullie de komende tijd kunnen zetten om weer ontspannen samen te wandelen. Met deze tips kun je vervolgens zelf aan de slag. Zodat jullie weer samen op avontuur kunnen en samen genieten en plezier hebben. 

De investering voor de BOS- sessie is €119,-. Blijkt nu dat je meer nodig hebt, dan kun je altijd verder met het Vertrouwen-Verbinding-Avontuur- Traject. De kosten van de BOS- sessie worden dan verrekend met de kosten van het Traject. 

Je wilt plezier hebben en genieten samen met je hond. Samen ontspannen wandelingen maken, waarin je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelt en helemaal in control bent. Op dit moment voelt dat verlangen ver weg. Je ervaart stress, spanning, angst en onzekerheid en je weet niet hoe je dit op moet lossen. Zet de eerste stap naar een ontspannen relatie met je hond tijdens een Beleef en Ontdek Samen (BOS)- sessie samen met je hond.

In een 1,5 uur durende Beleef & Ontdek Samen (BOS)- sessie gaan we ontdekken wat er precies gebeurt tijdens jullie wandelingen en waar het mis gaat. We gaan samen het bos in en ik kijk naar de interactie tussen jou en je hond. 

Aan het einde van de sessie koppel ik, onder het genot van een kopje thee, terug wat ik zie en kijken we welke stappen jullie de komende tijd kunnen zetten om weer ontspannen samen te wandelen. Met deze tips kun je vervolgens zelf aan de slag. Zodat jullie weer samen op avontuur kunnen en samen genieten en plezier hebben. 

De investering voor de BOS- sessie is €119,-. Blijkt nu dat je meer nodig hebt, dan kun je altijd verder met het Vertrouwen-Verbinding-Avontuur- Traject. De kosten van de BOS- sessie worden dan verrekend met de kosten van het Traject. 

Beleef en Ontdek Samen met je hond tijdens een BOS-sessie. Samen in het zand graven.

Wat levert het volgen van een BOS-sessie je op?

"Ik merk duidelijk verschil in mijn houding en voel me relaxter"
Een goede relatie met je hond opbouwen

Wat gaan we doen tijdens een BOS-sessie?

Wat anderen over mij zeggen

"Marcella is vriendelijk, rustig en neemt alle tijd. Ze let heel goed op de signalen die de hond geeft."
Een rustige en ontspannen hond met hondenmassage
- Heleen & Tinka -
"Ik ben heel dankbaar voor wat Marcella voor ons heeft betekend. Ze heeft ons geholpen naar meer rust en vertrouwen."
Een rustige en ontspannen hond met hondenmassage
- Marieke & Jet -

Veel gestelde vragen

Ja, in principe kan elke (gezonde) hond meedoen aan de sessie. Is je hond fysiek beperkt laat het me even weten, dan kijken we samen hoe we de sessie ook voor jou en jouw hond passend kunnen maken. 

Zeker! Juist voor pups is het een fijne manier om op een ongedwongen en vrije manier de wereld te kunnen ontdekken. En voor jullie samen is het fantastisch om direct een goede basis van wederzijds vertrouwen op te bouwen. Jij en jouw hond hebben hier de rest van zijn/haar leven plezier van.

Het liefst wel. De romp van de hond is het minst kwetsbaar. Draagt de hond een halsband, dan geeft elke spanning die (onbedoeld) op de riem komt te staan druk op de nek van de hond. De nek is bijzonder kwetsbaar en slechts een kleine ruk aan de nek van de hond kan vele lichamelijke en ook mentale klachten bij de hond veroorzaken die grote invloed kunnen hebben op het gedrag en de gezondheid van de hond. Het is daarom fijn als de hond een tuigje draagt dat nergens knelt of schuurt en waarbij de riem op de rug wordt bevestigd. Op deze manier kan de hond zich zo vrij mogelijk bewegen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, laat het me dan even weten.

Jazeker, geen probleem. Geef het voor de sessie even aan, dan neem ik een lange lijn mee die je tijdens de sessie kunt gebruiken. Ik vind het wel belangrijk dat de hond ook na de sessie tijdens de wandeling zo veel mogelijk vrijheid heeft, dus zorg ervoor dat jij en de hond maximale vrijheid kunnen ervaren met een lijn van minimaal 5 meter in bosgebieden of weilanden of 3 meter in de stad of drukkere gebieden.

Ja. Deze sessie is een eerste stap naar blijvende verandering. Deze sessie biedt geen quick fix, maar wel blijvend resultaat. Omdat er vanuit de basis gewerkt wordt aan jullie relatie zijn alle veranderingen die plaatsvinden blijvend zolang jullie zorg (blijven) dragen voor jullie eigen relatie. Ik begeleid jullie op jullie pad samen. Uiteindelijk doen jullie het samen. 

Je mag wat snoepjes meenemen om een snuffelspelletje te doen met de hond. We gaan echter niet werken met snoepjes/trainers om het gedrag van de hond hond te sturen. Mijn bedoeling met deze sessie is om jou inzicht te geven in de behoefte van jou en de behoefte van jouw hond en hoe jullie daar samen jullie weg in kunnen vinden door samen te communiceren. Snoepjes/ trainers vernauwen de focus van de hond en creëren afhankelijkheid. Je zult juist merken dat je door het opbouwen van een goede relatie en vertrouwensband met je hond deze helemaal niet nodig hebt. Geen gestress en gepruts meer met snoepjes, vieze handen en zakken. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het heel bevrijdend werkt als je niet meer afhankelijk bent van snoepjes/trainers.  

Een ontspannen relatie met je hond

Je wilde altijd al graag een hond. Maar heel eerlijk, je had het je allemaal wel wat anders voorgesteld. Want op dit moment ervaar je eigenlijk vooral stress als je wandelt met je hond. Alleen al bij het idee dat jullie er weer uit moeten stijgt de spanning. En wanneer jullie dan eindelijk onderweg zijn voel je je angstig en onzeker. Je vermijd andere honden en mensen uit angst dat je hond uitvalt. En je hond los laten lopen is al helemaal geen optie meer uit angst dat hij zich misdraagt of niet meer bij je komt als je hem roept. Je trekt je steeds verder terug en je frustraties lopen steeds hoger op. Je houdt echt heel veel van je hond, maar op deze manier is het niet echt leuk. Niet voor jou, maar ook niet voor je hond. Die ervaart ook jouw spanning en wordt daar ook onzeker van. Jullie relatie staat behoorlijk onder spanning. Steeds vaker komt de gedachte op dat het zo echt niet langer kan. Hoe lang houd je dit nog vol? 

Stel je eens voor hoe het ook kan zijn
Wat nu als ik je vertel dat ook jullie samen heerlijk ontspannen wandelingen kunnen maken, waarin jij en je hond allebei zelfverzekerd en vol vertrouwen samen erop uit gaan. Samen hebben jullie plezier en genieten van jullie dagelijkse uitstapjes door de wijk, op het strand en in het bos. Je snapt je hond en ziet precies wat hij nodig heeft. 

Je wilt plezier hebben en genieten samen met je hond. Samen ontspannen wandelingen maken, waarin je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelt en helemaal in control bent.

Zet de eerste stap naar een ontspannen relatie met je hond tijdens een Beleef en Ontdek Samen (BOS)- sessie samen met je hond.

In een 1,5 uur durende Beleef & Ontdek Samen (BOS)- sessie gaan we ontdekken wat er precies gebeurt tijdens jullie wandelingen en waar het mis gaat. We gaan samen het bos in en ik kijk naar de interactie tussen jou en je hond. 

Aan het einde van de sessie koppel ik, onder het genot van een kopje thee, terug wat ik zie en kijken we welke stappen jullie de komende tijd kunnen zetten om weer ontspannen samen te wandelen. Met deze tips kun je vervolgens zelf aan de slag. Zodat jullie weer samen op avontuur kunnen en samen genieten en plezier hebben. 

De investering voor de BOS- sessie is €119,-. Blijkt nu dat je meer nodig hebt, dan kun je altijd verder met het Vertrouwen-Verbinding-Avontuur- Traject. De kosten van de BOS- sessie worden dan verrekend met de kosten van het Traject.  

Aan het begin van de tekst zou je nog wat meer kunnen inzoomen op hoe jouw mogelijke klant graag wil dat de hond zich voelt. En
bijvoorbeeld dat je, omdat je stress, spanning en onzekerheid ervaart, je dat ook terugziet bij je hond – en dat je dat voor jullie allebei graag anders wilt.
Kijk eens of je, voordat je begint over Zet de eerste stap, nog een ‘Stel je eens voor hoe het ook kan zijn’-alinea kunt schrijven. Als iemand eenmaal jouw hulp heeft ingeschakeld, hoe verlopen die wandelingen met je hond dan? Kun je dat in woorden schetsen, zonder jouw aanbod al te noemen?
Hiermee wakker je het verlangen van jouw mogelijke klanten nog sterker aan voordat je over je aanbod vertelt.

Je wilt plezier hebben en genieten samen met je hond. Samen ontspannen wandelingen maken, waarin je je zelfverzekerd en vol vertrouwen voelt en helemaal in control bent. Op dit moment voelt dat verlangen ver weg. Je ervaart stress, spanning, angst en onzekerheid en je weet niet hoe je dit op moet lossen. Zet de eerste stap naar een ontspannen relatie met je hond tijdens een Beleef en Ontdek Samen (BOS)- sessie samen met je hond.

In een 1,5 uur durende Beleef & Ontdek Samen (BOS)- sessie gaan we ontdekken wat er precies gebeurt tijdens jullie wandelingen en waar het mis gaat. We gaan samen het bos in en ik kijk naar de interactie tussen jou en je hond. 

Aan het einde van de sessie koppel ik, onder het genot van een kopje thee, terug wat ik zie en kijken we welke stappen jullie de komende tijd kunnen zetten om weer ontspannen samen te wandelen. Met deze tips kun je vervolgens zelf aan de slag. Zodat jullie weer samen op avontuur kunnen en samen genieten en plezier hebben. 

De investering voor de BOS- sessie is €119,-. Blijkt nu dat je meer nodig hebt, dan kun je altijd verder met het Vertrouwen-Verbinding-Avontuur- Traject. De kosten van de BOS- sessie worden dan verrekend met de kosten van het Traject.