Een ontspannen hond met vuurwerk

zelf je hond leren ondersteunen met hondenmassage tijdens een workshop hondenmassage voor een rustige en ontspannen hond

Een ontspannen hond met vuurwerk

Hoe fijn is het als je zelf weet hoe je je hond wat meer rust en ontspanning kunt bieden?

Hondenmassage is een fijne manier om je hond meer rust en ontspanning te brengen, waardoor je hond makkelijker om kan gaan met periodes van meer stress. En dat niet alleen. Je leert je hond ok beter begrijpen en daardoor sneller opmerken wanneer jouw hond stress opbouwt. Door je hond beter te begrijpen bouw je samen ook nog een betere vertrouwensband op waardoor je je hond nog beter kunt ondersteunen.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze 2,5 uur durende workshop:

Wanneer:

Op dit moment staat er geen workshop gepland, houd de website in de gaten.

Locatie:

De workshop vindt plaats op een mooie ruime en rustige binnenlocatie nabij het centrum van Ede. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. 

De locatie geeft ruimte tot maximaal 4 combinaties om op voldoende afstand van elkaar rustig te kunnen werken.
Ook kan ik zo iedereen voldoende aandacht en begeleiding geven.  

Ook al biedt de ruimte mogelijkheid tot afstand en afzondering, toch is het voor sommige honden moeilijk om in een ruimte te zijn met andere honden.

Is het voor jouw hond moeilijk om in een ruimte met andere honden te ontspannen, maar wil je wel graag leren hoe je je hond zelf kunt masseren? Het is ook mogelijk om een privé workshop te boeken. Je volgt dan de workshop thuis in de vertrouwde omgeving van de hond. 

Prijs*:

€69,- per persoon per hond.

€59,- als je de workshop zonder hond volgt.

Privé workshop: €99,-

 

Dit zeggen anderen over mij

met kleine tips is de ontspanning van onze hond direct al verbeterd!

"Deelnemen aan de workshop honden massage van Marcella was zo leuk en leerzaam! Ik was op zoek naar een manier om onze enthousiaste maar ook snel overprikkelde hond te helpen zich beter te ontspannen. Meerdere mensen hadden me hondenmassage aangeraden. Via via kwam ik bij Marcella terecht en ik heb de workshop als heel leerzaam en inspirerend ervaren. Marcella neemt de tijd om van alles uit te leggen. Met haar rustige en open uitstraling gaf ze ook Bodhi alle ruimte om te wennen en zichzelf te zijn. De uitleg van de workshop, massagetechnieken en de tips van Marcella hebben heel veel handvaten gegeven om de ontspanning van en verbinding met onze hond te verbeteren. Het was heel fijn om direct met tips aan de slag te kunnen! Naast alle leerzame informatie was er ook genoeg ruimte om vragen te stellen over situaties waarin Bodhi snel overprikkeld raakt. Marcella heeft mij echt geholpen om Bodhi beter te begrijpen en zo de verbinding met hem te verbeteren. Met kleine tips is de ontspanning van onze hond direct al verbeterd!"
Ontspannen hond na een workshop hondenmassage
Eveline & Bodhi

Veel gestelde vragen

Hoewel er veel overeenkomsten zijn in de positieve effecten van massage voor mensen en massage voor honden, ziet een sessie voor de hond er anders uit dan een sessie voor een mens. Allereerst kom ik aan huis. Dit is over het algemeen een vertrouwde omgeving voor de hond en hier zal hij zich dus ook sneller op zijn gemak voelen tijdens een massage. 

De hond neemt niet plaats op een massagetafel, maar staat, zit of ligt gewoon comfortabel op (een kleedje op) de grond in een houding die voor de hond prettig is en waar hij zelf voor kiest.

Waar het bij mensen vrij makkelijk is om uit te leggen wat ik ga doen en waarom ik dat doe, is dat voor de hond natuurlijk een stuk lastiger te begrijpen. Daarnaast kan de hond ook zelf moeilijk vertellen waar zijn klachten vandaan komen en welke plekken gevoelig zijn. Daarom vraag ik je om voor aanvang van de eerste sessie het toegestuurde intakeformulier zo compleet mogelijk in te vullen, zodat ik al een goed beeld heb van de hond als ik langskom voor de eerste sessie. We zullen dit tijdens de eerste sessie eerst bespreken. 

Tijdens de eerste sessie verzamel ik aanvullende informatie over de hond. Zo observeer ik de hond in stand en tijdens beweging, ik kijk naar de vacht en voel het lichaam af (palpatie) om o.a. te kijken naar de conditie van de spieren, nageltjes, vacht etc. Hierbij let ik ook goed op de signalen die de hond geeft, omdat de hond op die manier ook veel informatie geeft over hoe hij zich voelt.  

Wanneer ik een goede indruk heb van de hond, gaan we over op bewust aanraken. Ik maak kennis met de hond en doe dat geheel binnen de grenzen van de hond. De hond geeft aan wat wel en niet prettig is. Ik bouw hiermee vertrouwen op met de hond. De hond raakt vertrouwd met de aanrakingen en leert ook dat ik niet doorga wanneer hij het als onprettig ervaart. Ik bouw de aanrakingen langzaam op en forceer niet. Want als de hond zich niet comfortabel voelt, bouwt hij juist spanning op. Ik ‘overleg’ hierin dus met de hond, zodat de hond zich zo snel mogelijk op zijn gemak voelt en zich echt kan ontspannen. Dit betekent dat in een eerste sessie vaak nog niet echt gemasseerd kan worden. Vaak kunnen we in een tweede sessie al veel meer bereiken met verschillende aanrakingen en technieken. 

Hoeveel sessies er nodig zijn hangt af van of en welke klachten de hond ervaart. Wanneer de hond fysieke klachten ervaart zal de massage anders ingezet worden dan wanneer er meer op prikkelverwerking en dus het gedrag van de hond gewerkt wordt. Daarnaast hangt het ook af van hoe snel de hond vertrouwt is met de aanrakingen. 

Gemiddeld genomen zijn er met 4 sessies meestal wel veranderingen te zien.

In principe kan elke hond gemasseerd worden. Sommige rassen zijn wat meer gereserveerd naar mensen. Voor deze honden zal het wat meer tijd kosten om te wennen aan mijn aanwezigheid en aanrakingen. Wel kan het voor deze honden juist heel positief werken, omdat ze vanuit positieve ervaringen in de aanrakingen meer leren ontspannen. 

Ja, ook een pup kan gemasseerd worden. De massage wordt aangepast op de pup en er zullen tijdens de sessies ook andere spelletjes gedaan worden. Zo went de pup op een speelse manier aan de aanrakingen en bouwt van daaruit zelfvertrouwen op.

Nee. Voor de meeste honden is dat niet prettig. De hond krijgt tijdens een massagesessie alle vrijheid en de ruimte om weg te lopen als het even genoeg is. De hond bepaald de sessie. Daarom werk ik over het algemeen vanaf de grond waar de hond (op een kleedje) kan staan, zitten of liggen. Net wat op dat moment comfortabel is voor de hond. 

Het opbouwen van de massage gaat geheel in het tempo van de hond. Ik kijk heel goed naar de communicatiesignalen van de hond en werk daarmee binnen de grenzen van de hond. Er is geen enkele dwang en de hond is helemaal vrij om bij me te komen, een pauze te nemen of om weg te gaan als het voldoende is. De hond geeft aan wat hij nodig heeft.

Hoe ontspannend en helend de werking van een massage ook is, in sommige situaties is het beter om niet te masseren, even te wachten met masseren of te masseren in een aangepaste vorm.

Contra-indicaties

Er wordt onderscheid gemaakt tussen absolute en relatieve contra- indicaties. Wanneer er sprake is van een absolute contra-indicatie dan is massage zeer onverstandig. Beter is het dan te wachten tot de hond volledig genezen is verklaard. Bij relatieve contra-indicaties mag wel gemasseerd worden in goed overleg met de behandeld arts of specialist. 

Absolute contra-indicaties
– Koorts, lokale ontstekingen, artritis (ontsteking gewricht), (aanhoudende) diarree en (acute) pijn
– Auto-immuunziekten, infectieziekten (virussen en bacteriën)
– Neurologische aandoeningen
– Hernia
– Kanker
– Medicatie, vaccinatie, natuurgeneeskundige ondersteuning, vlooien- en tekenbestrijding; tot 10 dagen na afloop van medicatie of vaccinatie mag niet gemasseerd worden.
– Schimmel
– Ernstige orgaanproblemen

Relatieve contra-indicaties
– Traumatische lichamelijke aandoeningen
– Wonden (na operatie)
– Aandoeningen aan het bewegingsapparaat (artrose, ED, HD, Patella luxatie)
– Chronische pijn
– Dracht
– Huidproblemen, o.a. allergie
– Gedragsproblemen waarbij sprake is van geestelijke overspanning door pijn of trauma, angst en/of agressie
– Bejaarde hond

Bij twijfel of vragen is het altijd raadzaam om de dierenarts te raadplegen voorafgaande aan de massage.  
Indien gewenst neem ik contact op met de behandelend arts of specialist om de mogelijkheden voor massage te bespreken en af te stemmen (ter ondersteuning) op een eventuele behandeling. Neem bij twijfel of vragen even contact met me op.

Ja, zeker. Massage kan ervoor zorgen dat een onrustige hond sneller en makkelijker tot rust komt. Tijdens de sessie wordt goed gelet op wat de hond op dat moment aankan. Er worden dan ook regelmatig pauzes ingelast voor de hond om de opgedane prikkels van de aanrakingen te verwerken of we doen een kort snuffelspelletje om even stoom af te kunnen blazen. Het kost misschien iets meer tijd, maar een onrustige hond heeft veel baat bij massage. 

Aanmelden workshop Ontspannen bij vuurwerk

Groepsworkshop

Privé workshop

zelf je hond Leren masseren en laten ontspannen?

Volg de Workshop Ontspanningsmassage voor de Hond

Lijkt het jou ook zo fijn om zelf je hond te kunnen laten ontspannen door een heerlijke massage? Te kunnen ondersteunen tijdens momenten van stress en spanning? Of je drukke hond te leren om sneller en makkelijker te ontspannen? Of gewoon voor een heerlijk moment om even samen met je hond te ontspannen? 

Je leert het tijdens een workshop ontspanningsmassage voor de hond. En niet alleen dat. Je leert ook je hond beter begrijpen en sneller problemen of veranderingen bij je hond opmerken en waarnemen. En via massage bouw je ook nog eens een diepe vertrouwenband op met je hond. 

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de workshop:

Locatie:

De workshop vindt plaats op een mooie ruime en rustige binnenlocatie nabij het centrum van Ede. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. 

De locatie geeft ruimte tot maximaal 4 combinaties om op voldoende afstand van elkaar rustig te kunnen werken. Ook kan ik zo iedereen voldoende aandacht en begeleiding geven.  

Ook al biedt de ruimte mogelijkheid tot afstand en afzondering, toch is het voor sommige honden moeilijk om in een ruimte te zijn met andere honden.

Is het voor jouw hond moeilijk om in een ruimte met andere honden te ontspannen, maar wil je wel graag leren hoe je je hond zelf kunt masseren? Het is ook mogelijk om een privé workshop te boeken. Je volgt dan de workshop thuis in de vertrouwde omgeving van de hond. 

Een heerlijk ontspanningsmomentje voor jou en je je hond

Prijs*:

€69,- per persoon per hond.

€59,- als je de workshop zonder hond volgt.

Privé workshop: €99,-

 

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

met kleine tips is de ontspanning van onze hond direct al verbeterd!

Deelnemen aan de workshop honden massage van Marcella was zo leuk en leerzaam! Ik was op zoek naar een manier om onze enthousiaste maar ook snel overprikkelde hond te helpen zich beter te ontspannen. Meerdere mensen hadden me hondenmassage aangeraden. Via via kwam ik bij Marcella terecht en ik heb de workshop als heel leerzaam en inspirerend ervaren. Marcella neemt de tijd om van alles uit te leggen. Met haar rustige en open uitstraling gaf ze ook Bodhi alle ruimte om te wennen en zichzelf te zijn. De uitleg van de workshop, massagetechnieken en de tips van Marcella hebben heel veel handvaten gegeven om de ontspanning van en verbinding met onze hond te verbeteren. Het was heel fijn om direct met tips aan de slag te kunnen! Naast alle leerzame informatie was er ook genoeg ruimte om vragen te stellen over situaties waarin Bodhi snel overprikkeld raakt. Marcella heeft mij echt geholpen om Bodhi beter te begrijpen en zo de verbinding met hem te verbeteren. Met kleine tips is de ontspanning van onze hond direct al verbeterd!
Ontspannen hond na een workshop hondenmassage
- Eveline & Bodhi -

Leren hoe je je hond kunt masseren en laten ontspannen?

Binnenkort start ik met het geven van hondenmassage workshops. Je leert dan individueel of in een klein groepje wat massage voor je hond kan betekenen en hoe je zelf je hond kunt masseren en laten ontspannen. 

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkeling van de workshops?

Schrijf je dan geheel vrijblijvend hieronder in. Je hoort dan als eerste wanneer je je kunt inschrijven voor een workshop hondenmassage en je blijft op de hoogte van leuke acties en aanbiedingen.

Een rustige en ontspannen hond met hondenmassage